Az ételminták tárolására egészen a közelmúltig kizárólag erre a célra gyártott, 100 és 200 gramm kapacitású ételminta tároló üvegek használatát tette lehetővé a törvényi szabályozás. Még az üveg fajtája is pontosan definiálva volt:, “ úgynevezett porüveget ” volt kötelező alkalmazni.

A 2011. júliusában hatályba lépett miniszteri rendelet – a vendéglátó-ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszer-biztonsági feltételeiről – továbbra is előírja a megadott kritériumok alá tartozó ételféleségek élelmiszerbiztonsági célú tárolását, de megfogalmazásában lehetővé teszi a nem üvegből készült, ám az elvárt tulajdonságokat, feltételeket teljesítő, eltérő csomagolóanyag használatát e célra.

Ételminta eltételére vonatkozó előírások

Hogyan került képbe a tasak?

A műanyag tasakokban való ételmintatárolás általános alkalmazását az tette lehetővé, hogy napjainkra sikerült olyan alapanyagot találni a tasakok tömeggyártására, amely a természetbe visszakerülve – vagyis felhasználás és a hulladékgyűjtőbe helyezés után – 10 hónap alatt magától lebomlik, vagyis nem szennyezi, mérgezi a környezetet.

Az alapanyag kellően olcsó, vagyis a gyártó tisztes haszna mellett a felhasználónak is jelentős költség- és élőmunka-megtakarítást tesz lehetővé,

Az ételmintatasak használatával az ételminta-tárolás  költségei pontosan tervezhetőek és kiszámíthatóak, nem kell az üvegek használata során előbb-utóbb óhatatlanul bekövetkező üvegtörések miatti pótlásra pénzt kiadni.

A steril ételminta tároló tasak mérete 35  x 21 centiméter, sterilitását pedig a gyártástól számítva 3 évig megőrzi.

A legkisebb rendelési egység 1000 db/csomag

A tasak ára tartalmazza a környezetvédelmi termékdíjat is.